Miért érdemes télikertet építtetni?

A terasz és az erkély jelentősen növeli a lakók komfortérzetét, hiszen ott ücsörögve gyönyörködhetünk a természet szépségeiben, magunkba szívhatjuk a friss levegőt és teljesen kikapcsolódhatunk, feltöltődhetünk. Viszont a hideg, zimankós hónapokban nem túl sokat tartózkodunk a teraszon, kivéve ha télikertté alakíttatjuk, amit akár még különálló szobaként is használhatunk.

A télikert beépítésével télen is élvezhetjük a természet közelségét, ráadásul kiváló helyet biztosít növényeink számára, ahol elegendő természetes fényt is kapnak és nem kell attól tartanunk, hogy megfagynak. A télikertek nyílászáróira jellemző, hogy kiváló hőszigetelő képességgel bírnak, tehát a helyiség egyáltalán nem lesz huzatos. Ezáltal még a rezsi költségeit is csökkenthetjük. A beépítést minden esetben részletes felmérés és alapos tervezés előzi meg, figyelembe véve a megrendelő egyedi igényeit. Az ügyfél nyugodtan vázolhatja elképzeléseit, amit a szakemberek igyekezni fognak megvalósítani, legyen szó bármilyen üvegezésről vagy tetőformáról, esetleg alakzatról, színről.

Hol lehet télikertet kialakítani?

Télikertet nem csak lakásokban és családi házakban lehet kiépíteni, vendéglátó egységekben, irodákban, hotelek wellness részlegén, éttermekben, cukrászdákban egyaránt lehetséges.

Mennyibe kerül egy télikert kiépítése?

A végösszeget rengeteg tényező befolyásolja, általában alapterület / négyzetméter árban számolják, de függ attól is, hogy milyen alapanyagot, színt, üvegezést és nyílásformát választunk. Legtöbbször a felmérést követően és az egyedi igények közlése után kapunk egy részletes árajánlatot, ami alapján tudunk majd mérlegelni (az ÖtödikÉvszak Kft. is hasonlóan jár el a télikertek esetében).

Az UV sugarak káros hatásai ellen kérhetünk napvédő üveget. A technológia fejlődésének köszönhetően a polikarbonátnak egyre jobb a hőszigetelő képessége, de már vannak olyanok is, amelyek védelmet nyújtanak a meleg ellen.

További előnye a télikerteknek, hogy a kertészkedés szerelmesei télen is élvezhetik hobbijukat és egy csodás botanikus kertet teremthetnek otthonukban, legyen szó favázas, acélvázas vagy alumíniumvázas szerkezetről.


Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot a legrövidebb úton!

Hívjon minket telefonon 0630 622 1813 számon vagy töltse ki ajánlatkérő lapunkat - illetve írja le nekünk röviden, hogy mit kellene tisztítani, hova kellene mennünk, esetleg csatoljon 1-2 fotót és küldje el nekünk emailben az info@netfuture.hu címre!