Más vegyszermentes tisztítási módok: ultrahangos tisztítás

Mit takar az ultrahangos tisztítás?

Az ultrahangos tisztítás során nem oldószerekkel távolítják el a szennyeződéseket, hanem az ultrahang segítségével, az energiát pedig csapvízzel közvetítik. Az ultrahangos tisztítás ideális ékszerek, fogászati és sebészeti műszerek, finommechanikai alkatrészek, illetve optikai lencsék megtisztításához. Óriási előnye az eljárásnak, hogy a nagyon makacs szennyeződéseket is képes eltávolítani. A tisztítás folyamán apró buborékok keletkeznek, ami a folyadékban fellépő kavitációnak köszönhető.

A buborékok felelnek a szennyeződések mechanikus fellazításáért, még a legeldugottabb résekbe is beférkőznek. A szennyeződés típusától függ, hogy milyen anyagot adnak a vízhez, ami segít lecsökkentetni a víz felületi feszültségét, ezáltal a légbuborékokból is jócskán több keletkezik. A víz hőfoka, a frekvencia és a tisztítás időtartama tapasztalatok alapján kerül beállításra. A folyamat nem okoz az adott tárgyban kárt, sőt szétszedni sem szükséges azt.

Az ultrahang használata más területen

A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően ma már többféle képalkotó vizsgálatot lehet alkalmazni az orvostudományban, ami nagy segítséget jelent a pontos diagnózis felállításában. Az ultrahang vizsgálat olyan diagnosztikai eljárás az egészségügyben, amit sok esetben rendelnek el az orvosok, hiszen több belső szerv állapota is feltérképezhető. Maga a vizsgálat teljesen fájdalommentes és a röntgennel ellentétben a sugárzás veszélye sem áll fenn. Az ultrahangnak ma már nem csak az orvoslásban van nagy szerepe, ugyanis más egyéb területeken is alkalmazzák, például kiváló hasznát veszik a tisztításban.


Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot a legrövidebb úton!

Hívjon minket telefonon 0630 622 1813 számon vagy töltse ki ajánlatkérő lapunkat - illetve írja le nekünk röviden, hogy mit kellene tisztítani, hova kellene mennünk, esetleg csatoljon 1-2 fotót és küldje el nekünk emailben az info@netfuture.hu címre!