GYIK

- mennyi idő alatt szárad meg kárpittisztítás után a bútor?

Bio kárpittisztásunk után a várható száradási idő szobahőmérsékleten (kb. 20 °C) és megfelelő szellőzés mellett általánosan normál bútorkárpitnál 4-6 óra, textilbőr kárpit esetében kb. 6-8 óra.

- a kárpit tisztításakor nem tesznek kárt a padlóban a vízzel?

A kárpittisztítás során filces-nylon védőszőnyegekkel dolgozunk, így az esetlegesen lecseppenő vizet is felfogjuk a padlózat megóvása érdekében.

- minden foltot el tudnak távolítani a bútorból?

Kárpittisztító munkánkra igényesek vagyunk és mindig a tökéletes eredményre törekszünk, így a végeredményt befolyásoló foltok eltüntetése érdekében mindent megteszünk. Legjobb szándékunk ellenére is előfordulhat azonban, hogy egy-egy ismeretlen eredetű és korú folt véglegesen (esetleg halványabban) de megmarad. (Általában erre a kategóriára szokták alkalmazni, "hogy itt már csak az ecetes olló segíthet" kifejezést, de ezt az eszközt természetesen nem használunk.)

- ha más tisztítási feladatot, pl. szőnyegtisztítás, matrac vagy autókárpittisztítást is kérnek Önöktől, akkor megcsinálják azt is "soron kívül"?

Természetesen mindig azon igyekszünk, hogy megrendelőnk elégedett legyen, ezért természetesen a menet közben felmerülő munkákat is el szoktuk végezni, ha szüksége átszervezzük napi előjegyzett munkáinkat.

- kényes padlózaton, pl. laminált padlón a nedves szőnyegtisztítás alkalmazható-e?

Igen, mert a szőnyegtisztítás során a szőnyegeket nem nedvesítjük át, az általunk használt szőnyegtisztító adapteren tudjuk a nyomást szabályozni, ezért BÁRMILYEN padlózaton (laminált padló, parketta, márvány, mészkő, stb.) el tudjuk végezni a tisztítási munkát! A tisztítandó szőnyegeket el gyakorlatilag el sem kell mozdítania a helyéről, és ha szükséges, akkor mi a bútorokat is átmozgatjuk és utána szakszerűen visszahelyezzük az eredeti helyükre!

- mennyi idő alatt szárad meg a szőnyeg a tisztítás után?

A száradási időt befolyásolja a szőnyeg vastagsága is, de átlagosan 3-6 óra szükséges a száradáshoz szobahőmérsékleten, ami körülbelül 20-22 °C, de  szükséges a megfelelő szellőzés is, mert páradús környezetben minden lassabban szárad meg.

- károsodhat a szőnyeg a forró víztől a tisztítás során?

Vannak olyan szőnyeg típusok, amelyeknek árthat a forró víz, mint például a selyem, a kézi szövésű szőnyegek. Ilyen fajta szőnyegek esetében lekapcsoljuk a tisztító gépen a fűtést és az általunk beállított hőmérsékeltű vizet használunk, de ez gépünk teljesítményének köszönhetően egyáltalán nem befolyásolja a végeredményt. A normál, gépi készítésű műszálas szőnyegek esetében viszont semmilyen kár nem keletkezik, ha meleg vizet használunk.

- gépkocsimban a tisztítást el tudják végezni akkor is, ha a lakásom a 8. emeleten van és nem igazán tudom biztosítani a tisztításhoz szükséges vizet és áramot?

Természetesen megoldható, mivel felkészültek vagyunk az ilyen esetekre is. Egy gépkocsi tisztításához általában 20-25 liter víz bőven elegendő, amit előzetes egyeztetés után mi biztosítunk (hozzuk magunkkal), hiszen fel vagyunk szerelve 10 literes műanyag kannákkal és a megfelelő áramellátáshoz szükséges, legalább 50 méter hosszú hosszabbítóval is.

- ha otthonomban nem megoldható a tisztítás, el tudják végezni egy nyilvános parkolóházban, ami a munkahelyem közelében van?

Ebben az esetben sajnos más helyszínt kell találni a tisztításra. A nyilvános parkolóházakban nem szolgáltatnak vizet és áramot a kivitelezéshez. Ez igaz a közterületek esetében is.

- az elektronika, valamint az ülésfűtés nem károsodhat a tisztítás során?

Természetesen nem! Tudjuk, hogy a fűtőszálak merre helyezkednek el és a nyomást is szabályozzuk a kárpittisztító fején. Biztosíthatjuk, hogy nagyon körültekintőek vagyunk a munkánk során. Minden kis apró részletre odafigyelünk, hogy ügyfeleink maximálisan elégedettek legyenek, és ne okozzunk kárt, hiszen az minket is érintene.

- ki tudnak tisztítani, akár rugós, memóriahabos vagy kókuszbetétes matracokat is?

Minden további nélkül. Számunkra nem jelent problémát még egy gyapjú rátétes vagy egy belső elektromos fűtésű ágybetét sem. Bármilyen matrac esetében tudjuk garantálni a tökéletes és károsodás nélküli végeredményt.

- a matracok tisztítását milyen időszakban érdemes elvégezni?

A tisztítás az év minden napján elvégezhető. Nyáron a száradási idő nyilván jelentősen rövidebb és a hűvösebb hónapokban nyilván sokkal több időt igényel. Előrelátás miatt a matracok tisztítását (ha nincs alternatív alvási lehetőség) általában csak 11-12 óráig vállaljuk, így biztosítható, hogy az ágybetétet még aznap használatba vehetik.

A mindennapos használatban lévő matracok és ágybetétek mindkét oldalának alapos tisztítását követően, a száradási idő szobahőmérsékleten átlagosan 6-8 óráig tart. Persze ez függ attól is, hogy mennyire vastagok és hány rétegből állnak. Befolyásoló tényező még az is, hogy hány fok van a helyiségben és milyen a szellőzése, de ezeket a helyszínen mindig egyeztetjük.

- el tudják távolítani a matracon lévő vér, vizelet és izzadságfoltokat is?

Ez nagyban függ attól, hogy a foltok mennyi ideje vannak a huzaton, mivel elég gyorsan elszíneződést okozhatnak, amivel már nehéz bármit is kezdeni.

Az is befolyásoló tényező, hogy felnőtt vagy gyermek matracát tisztítjuk, hiszen a gyerekek szervezetében még jóval kevesebb  méreganyag van egy felnőtt emberéhez képest, ezért a kisebbek által keletkeztetett foltok sokkal könnyebben eltávolíthatóak.

Munkánk során nagyon alaposak vagyunk és törekszünk a tökéletes végeredményre, ezért nagy figyelmet fordítunk a foltokra és igyekszünk azokat lehetőleg véglegesen eltüntetni, hogy a matrac a tisztaság mellett még esztétikus is legyen, de sajnos előfordulhat az is, hogy már túl későn kerül sor a tisztításra és már nem tudunk jelentősen javítani a látható állapoton.

 

 

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot a legrövidebb úton!

Hívjon minket telefonon 0630 622 1813 számon vagy töltse ki ajánlatkérő lapunkat - illetve írja le nekünk röviden, hogy mit kellene tisztítani, esetleg csatoljon 1-2 fotót a tisztítandó bútor(ok)ról és küldje el nekünk emailben az info@netfuture.hu címre!

Kérjük, adja meg címét és a kapcsolatteremtéshez telefonszámát!

Köszönjük!